artikelafbeelding

Een verhuurder aan het woord.

Een eigenaar geeft je graag een blik achter de schermen van het SVK-model. Hij neemt je mee in zijn ervaring hoe het is om een woning via het Sociaal Verhuurkantoor te verhuren.
artikelafbeelding

Wat doet een sociaal verhuurkantoor?

Marcel Vanthilt geeft je een blik achter de schermen van het sociaal verhuurkantoor. Hij neemt je mee op sleeptouw met eigenaars die hun woning via een SVK verhuren. Benieuwd welke voor- en nadelen er zijn? Bekijk dan zeker dit filmpje.

Verloop

Jouw woning verhuren aan het sociaal verhuurkantoor Woonsleutel gebeurt in een aantal stappen.

Mijn voordelen

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheren van jouw huurwoning? Verhuur je woning dan aan ons sociaal verhuurkantoor. Wij bieden je tal van andere voordelen.

De kwaliteit van de woning

Elke woning die wij verhuren, moet een conformiteitsattest hebben. Dit attest reikt het agentschap Wonen-Vlaanderen of de gemeente uit na een positieve woningcontrole.

Werkingsgebied

Het SVK is werkzaam in specifieke gemeenten en hun respectievelijke deelgemeenten.

De huurprijs

Er zijn geen wettelijke bepalingen over de huurprijs die we jou betalen. Wij onderhandelen samen de uiteindelijke huurprijs.

Het huurcontract

Als je woning volledig in orde is en dus een conformiteitsattest heeft, dan kunnen we met jou een huurcontract voor minstens negen jaar afsluiten.